Reklama

poniedziałek, 13 kwietnia 2020

Udka z kapustą z piekarnika. Łatwe i dietetyczne danie, które obłędnie smakuje.


Składniki:
-1 kg białej kapusty
-4 udka
-1 marchewka
-1-2 cebule
-1-2 ząbki czosnku
-1 łyżeczka sosu adżika lub pasta paprykowa bądź pomidorowa
-2 łyżki oleju słonecznikowego
-30 g masła
-sól




Przygotowanie:
Wymieszaj sos z jedną łyżką oleju słonecznikowego i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Udka podziel na dwie części i natrzyj mięso przygotowanym sosem i wstaw do lodówki n a 30 minut.




Cebulę pokrój na półpierścienie, posiekaj kapustę, a marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Warzywa posól i wymieszaj rękami. Dodaj olej słonecznikowy.




Warzywa rozłóż w rękawie, na wierzchu połóż kurczaka i dodaj masło.Piecz w temperaturze 200 stopni prze 45 minut. Po tym czasie ostrożnie przetnij rękaw i włóż danie do piekarnika na czas aż powstanie złota skórka.

Smacznego!!!


Szokujący eksperyment blogerów: Przygotowali taką samą listę zakupów i zrobili je w Polsce i Niemczech, a następnie porównali. Nie uwierzysz, jaki jest wynik!

  Polscy młodzi blogerzy: Dawid i Kuba wpadli na pomysł, aby sprawdzić, gdzie można kupić taniej? W Polsce czy w Niemczech? Przygotowali ...