Reklama

czwartek, 9 maja 2019

Przepis na te kotlety dostałam od koleżanki. Moja rodzina się ich domaga codziennie, są takie pyszne.



Składniki na kotlety:
-400-500 g wieprzowiny
-200-300 g pieczarek
-100-150 g twardego sera
-cebula
-koper
-sól i pieprz

Składniki na panierkę:
-2-4 ziemniaki
-1 jajo
-mąka
-olej do smażenia



Przygotowanie:

Obierz grzyby i pokrój w paseczki. Cebule pokrój w półpierścienie, lekko podsmaż ją na patelni.

Twardy ser zetrzyj na tarce i posiekaj koper. Wymieszaj cebulę, grzyby ser i koper delikatnie soląc.

Wieprzowinę (możesz zamienić na pierś kurczaka) rozbij jak na kotlety. Mięso posól i popieprz do smaku. Na każdym kotlecie połóż łyżkę nadzienia.

Złóż każdego kotleta tak jakbyś składała go w kopertę.
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Na jednym talerzu naszykuj rozbełtane jajko, a na drugim mąkę.



Panieruj każdego kotleta najpierw w jajku, mące a na koniec w ziemniakach. Smaż kotlety na złoto.

Potem rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i włóż do niego kotlety na około 15 minut.

Smacznego!!!



Szokujący eksperyment blogerów: Przygotowali taką samą listę zakupów i zrobili je w Polsce i Niemczech, a następnie porównali. Nie uwierzysz, jaki jest wynik!

  Polscy młodzi blogerzy: Dawid i Kuba wpadli na pomysł, aby sprawdzić, gdzie można kupić taniej? W Polsce czy w Niemczech? Przygotowali ...