Reklama

sobota, 1 czerwca 2019

Jeżeli jeszcze nie próbowałaś ciasta z kapusty na kefirze, koniecznie musisz je zrobić! Nigdy nie jadłam lepszego!



Sam pomysł, że można zrobić ciasto na kapuście może być szalony, ale uwierz nam na słowo, że lepszego deseru nie mieliście w ustach. Ten smak powala na kolana i z pewnością zapamiętasz go na długo.

Wszystko czego potrzebujesz do wykonania tego oryginalnego ciasta to :

3 jajka
1 szklanka kefiru
3/4 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 mała główka kapusty białej lub młodej
sezam
koperek

Przygotowanie :



Poszatkuj kapustę naprawdę drobno, przełóż na patelnię i duś do miękkości, Dodaj do niej posiekane zioła i przypraw do smaku solą i pieprzem.

W misce wymieszaj jajko z mąką, kefirem, proszkiem do pieczenia na głądką masę. Powinna być ona śrenio gęsta.

W małej miseczce roztrzep pozostałe 2 jajka.

Blachę posmaruj masłem lub wyłóż papierem. Nalej połowę ciasta, nałóż nadzienie z kapusty, wylej pozostałe 2 jajka, a następnie resztę ciasta.

Górę posyp sezamem dla ozdoby.

Nagrzej piekarnik do 200 stopni i piecz ciasto około 20-30 minut. Co jakiś czas sprawdzając jego gotowość.

Smacznego

Szokujący eksperyment blogerów: Przygotowali taką samą listę zakupów i zrobili je w Polsce i Niemczech, a następnie porównali. Nie uwierzysz, jaki jest wynik!

  Polscy młodzi blogerzy: Dawid i Kuba wpadli na pomysł, aby sprawdzić, gdzie można kupić taniej? W Polsce czy w Niemczech? Przygotowali ...