Reklama
środa, 25 marca 2020
Deserowe paluszki jabłkowe. Mogłabym je jeść na okrągło.
Składniki:
-4 jaja
-szklanka wody
-50 g masła
-szklanka mąki pszennej
-2 jabłka
-łyżeczka cynamonu
-0,5 łyżeczki soli
-łyżeczka soku z cytryny
Przygotowanie:
Wlej do miski wodę i dodaj do niej sok z cytryny. Obierz jabłka i włóż do miski z cytryną by nie ściemniały, a potem je zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Do jabłek dodaj cynamon, cukier i wymieszaj.
Na patelni roztop masło, następnie wlej wodę, cukier, sól i wymieszaj. W następnej kolejności dodawaj mąkę pszenną małymi porcjami i mieszaj. Gdy ciasto się scali w jeden kawałek, to znak że jest gotowe. Odłóż na talerz do wystudzenia.
Do schłodzonego ciasta wbijaj pojedynczo jajka i zagniataj masę.
Tarte jabłka odciśnij z soku i połącz z ciastem. Na patelnię z grubym dnem wlej dużą ilość oleju i rozgrzej go, następnie przez szprycę cukierniczą wyciskaj patyczki wprost na olej i smaż kilka minut.
Gotowe paluszki jabłkowe możesz posypać mieszanką cukru pudru oraz cynamonu.
Smacznego!!!
Szokujący eksperyment blogerów: Przygotowali taką samą listę zakupów i zrobili je w Polsce i Niemczech, a następnie porównali. Nie uwierzysz, jaki jest wynik!
Polscy młodzi blogerzy: Dawid i Kuba wpadli na pomysł, aby sprawdzić, gdzie można kupić taniej? W Polsce czy w Niemczech? Przygotowali ...
-
Kiedyś mówiono, żeby uważać na ilość spożywanych jajek ponieważ są odpowiedzialne za wysoki cholesterol. Prawda jednak jest inna.Ten c...
-
Oto test psychologiczny, który pozwoli wyjawić prawdę o Tobie! To, ile psów zobaczysz na tym obrazku, znaczy o Twoim mentalnym...
-
35-latka trafiła do aresztu, po tym jak przyznała się do popełnienia zbrodni podczas przesłuchania. Kobieta zabiła swojego ojca za pom...
