Reklama

czwartek, 25 kwietnia 2019

Torcik bez pieczenia. Idealny na lato. Pokochają go nawet dzieci.




Składniki:

-500 g śmietany
-300 g owoców np.: malin, jagód, pomarańczy
-200 g herbatników lub biszkoptów
-200 g cukru
-30 g żelatyny





Przygotowanie:

W małym pojemniczku zalej żelatynę połową szklanki zimnej wody i pozostaw na pół godziny do spęcznienia.
Po tym czasie umieść żelatynę w kąpieli wodnej i mieszaj do momentu rozpuszczenia się wszystkich grudek.
W głębokiej misce ubij śmietanę z cukrem po czym dodaj do tego żelatynę cieniutkim strumieniem dalej ubijając.




Spód głębokiej miski przykryj folią aluminiową. Obierz owoce i pokrój na małe kawałki. Biszkopty też pokrój na kawałki.
Owoce i ciasteczka poukładaj na dnie miski po czym zalej je śmietaną i przykryj folią spożywczą. Deser musi postać w lodówce minimum 2 godziny.


Szokujący eksperyment blogerów: Przygotowali taką samą listę zakupów i zrobili je w Polsce i Niemczech, a następnie porównali. Nie uwierzysz, jaki jest wynik!

  Polscy młodzi blogerzy: Dawid i Kuba wpadli na pomysł, aby sprawdzić, gdzie można kupić taniej? W Polsce czy w Niemczech? Przygotowali ...