Reklama

środa, 5 czerwca 2019

Jabłkowe bułeczki w 20 minut! Wszyscy je pokochają!



Składniki:
-4 jabłka
-500 g mąki pszennej
-120 g cukru
-4 jaja
-200 g masła
-cukier wanilinowy
-3 łyżeczki proszku do pieczenia





Przygotowanie:
Roztrzep jajka i dodaj do nich roztopione masło. Cukier połącz z cukrem wanilinowym. Powoli dodawaj mąkę z proszkiem do pieczenia i pokrojone w kostkę jabłka.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Kładź na niej łyżką małe porcje ciasta zachowując 5 cm odstęp między bułeczkami.

Blachę umieść w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni na 10-15 minut.
Smacznego!!!


Szokujący eksperyment blogerów: Przygotowali taką samą listę zakupów i zrobili je w Polsce i Niemczech, a następnie porównali. Nie uwierzysz, jaki jest wynik!

  Polscy młodzi blogerzy: Dawid i Kuba wpadli na pomysł, aby sprawdzić, gdzie można kupić taniej? W Polsce czy w Niemczech? Przygotowali ...