Reklama

środa, 5 czerwca 2019

Nadziewane, pieczone ziemniaki. Mąż nie daje mi spokoju, robię je ostatnio codziennie. Są obłędne



Składniki:
-15 niedużych ziemniaczków
-cebula
-50 g masła
-250 g mięsa (jakiegokolwiek, może być np pierś drobiowa)
-50 g kwaśnej śmietany
-sól
-pieprz
-2 łyżki pasty pomidorowej





Przygotowanie:
Ziemniaki obierz i przekrój na pół. Wydrąż w nich dziurkę na nadzienie. Gotuj je w osolonej wodzie około 12 minut. Mają być wpół twarde.
Mięso pokrój na kawałki i obierz cebulę. Potem wszystko zmiel w maszynce lub blenderem. Dopraw solą i pieprzem i wymieszaj dokładnie.

Sos:
Wymieszaj ze sobą roztopione masło, śmietanę i przyprawy. Możesz dodać pastę pomidorową ale nie jest ona konieczna.

Nafaszeruj ziemniaki i polej sosem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz około  35 minut.

Smacznego!!!



Szokujący eksperyment blogerów: Przygotowali taką samą listę zakupów i zrobili je w Polsce i Niemczech, a następnie porównali. Nie uwierzysz, jaki jest wynik!

  Polscy młodzi blogerzy: Dawid i Kuba wpadli na pomysł, aby sprawdzić, gdzie można kupić taniej? W Polsce czy w Niemczech? Przygotowali ...