Reklama
czwartek, 26 marca 2020
Mięso pieczone w folii. Do obiadu lub na kanapki. Dużo lepsze niż sklepowe wędliny!
Składniki:
-1 kg mięsa wieprzowego (możesz je zastąpić jakimkolwiek mięsem zechcesz)
Marynata:
-łyżka soli
-łyżka cukru
-łyżeczka chmielu Suneli
-łyżeczka kurkumy
-pół łyżeczki czarnego pieprzu
-łyżka papryki
-3 ząbki czosnku
-3 łyżki oleju roślinnego
Przygotowanie:
Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj do niego sól, cukier, pieprz czarny, chmiel suneli, kurkumę, paprykę i wlej olej roślinny. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Mięso dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym, po czym dokładnie natrzyj marynatą. Zawiń w folię i włóż do lodówki na 2 godziny.
Po upływie dwóch godzin, mięso przełóż do naczynia do pieczenia i włóż je do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza na godzinę. Po upływie tego czasu, wyjmij mięso z folii i włóż do piekarnika na kolejne 15 minut.
Można podawać w postaci pieczeni z sosem z ziemniakami i warzywami lub pokroić jako wędlinę na kanapki.
Smacznego!!!
Szokujący eksperyment blogerów: Przygotowali taką samą listę zakupów i zrobili je w Polsce i Niemczech, a następnie porównali. Nie uwierzysz, jaki jest wynik!
Polscy młodzi blogerzy: Dawid i Kuba wpadli na pomysł, aby sprawdzić, gdzie można kupić taniej? W Polsce czy w Niemczech? Przygotowali ...
-
Kiedyś mówiono, żeby uważać na ilość spożywanych jajek ponieważ są odpowiedzialne za wysoki cholesterol. Prawda jednak jest inna.Ten c...
-
Oto test psychologiczny, który pozwoli wyjawić prawdę o Tobie! To, ile psów zobaczysz na tym obrazku, znaczy o Twoim mentalnym...
-
35-latka trafiła do aresztu, po tym jak przyznała się do popełnienia zbrodni podczas przesłuchania. Kobieta zabiła swojego ojca za pom...
