Reklama

czwartek, 26 marca 2020

Mięso pieczone w folii. Do obiadu lub na kanapki. Dużo lepsze niż sklepowe wędliny!



Składniki:

-1 kg mięsa wieprzowego (możesz je zastąpić jakimkolwiek mięsem zechcesz)

Marynata:

-łyżka soli
-łyżka cukru
-łyżeczka chmielu Suneli
-łyżeczka kurkumy
-pół łyżeczki czarnego pieprzu
-łyżka papryki
-3 ząbki czosnku
-3 łyżki oleju roślinnego





Przygotowanie:

Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj do niego sól, cukier, pieprz czarny, chmiel suneli, kurkumę, paprykę i wlej olej roślinny. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Mięso dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym, po czym dokładnie natrzyj marynatą. Zawiń w folię i włóż do lodówki na 2 godziny.




Po upływie dwóch godzin, mięso przełóż do naczynia do pieczenia i włóż je do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza na godzinę. Po upływie tego czasu, wyjmij mięso z folii i włóż do piekarnika na kolejne 15 minut.

Można podawać w postaci pieczeni z sosem z ziemniakami i warzywami lub pokroić jako wędlinę na kanapki.

Smacznego!!!


Szokujący eksperyment blogerów: Przygotowali taką samą listę zakupów i zrobili je w Polsce i Niemczech, a następnie porównali. Nie uwierzysz, jaki jest wynik!

  Polscy młodzi blogerzy: Dawid i Kuba wpadli na pomysł, aby sprawdzić, gdzie można kupić taniej? W Polsce czy w Niemczech? Przygotowali ...