Reklama

środa, 8 kwietnia 2020

Kruche ciasteczka budyniowe! Szybkie i proste do wykonania



Składniki:
-1 szklanka mąki pszennej
-1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
-3 łyżki cukru pudru
1/2 kostki zimnego masła
-1 jajko




Przygotowanie:
Przesiej mąkę, budyń oraz cukier i wymieszaj ze sobą.
Zimne masło posiekaj nożem jednocześnie łącząc je z suchą mieszanką, tak jak podczas przygotowywania spodu do tarty lub mazurka.




Następnie wbij jajko i zagnieć ciasto. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celsjusza. Z ciasta formuj małe kuleczki i układaj je na blasze. Spłaszcz każdą z nich tak by powstało okrągłe ciasteczko o grubości około 0,5 cm.




Tak przygotowane ciastka wstaw do piekarnika na 15 minut.

Smacznego!!!


Szokujący eksperyment blogerów: Przygotowali taką samą listę zakupów i zrobili je w Polsce i Niemczech, a następnie porównali. Nie uwierzysz, jaki jest wynik!

  Polscy młodzi blogerzy: Dawid i Kuba wpadli na pomysł, aby sprawdzić, gdzie można kupić taniej? W Polsce czy w Niemczech? Przygotowali ...