Reklama

czwartek, 9 kwietnia 2020

Kotleciki warzywne w 20 minut. Dzieci je kochają!



Składniki:

-100 g ryżu
-150 g ziemniaków
-300 g kapusty białej
-100 g cebuli
-150 g marchwi
-70 g maki pszennej
-3 łyżki oleju słonecznikowego
-sól do smaku
-pieprz czarny mielony




Przygotowanie:

Ziemniaki, marchew, kapustę i cebulę przepuść przez maszynkę do mięsa i dodaj ugotowany ryż, mąkę, sól i pieprz.

Zwilż ręce i uformuj kotlety. Smaż je na patelni po obu stronach na złoto. Zamiast smażyć, możesz też upiec kotlety w piekarniku.




Najlepiej smakują z sałatką ze świeżych warzyw.

Smacznego!!!





Szokujący eksperyment blogerów: Przygotowali taką samą listę zakupów i zrobili je w Polsce i Niemczech, a następnie porównali. Nie uwierzysz, jaki jest wynik!

  Polscy młodzi blogerzy: Dawid i Kuba wpadli na pomysł, aby sprawdzić, gdzie można kupić taniej? W Polsce czy w Niemczech? Przygotowali ...