Reklama

wtorek, 6 sierpnia 2019

Ciasto drożdżowe w 10 minut! Nie musisz czekać aż wyrośnie.



Składniki:
-700 g mąki pszennej
-350 ml wody
-3 łyżki cukru
-0,5 łyżeczki cukru
-4 łyżki oleju słonecznikowego
-80 g masła
-33 g drożdży (w przypadku suchych drożdży wystarczy 11 g)






Przygotowanie:
Drożdże powinny być w temperaturze pokojowej, wyjmij je z lodówki aby się zagrzały. Ustaw piekarnik na 180 stopni. Do patelni wlej wodę i rozpuść w niej masło. Potem poczekaj aż mieszanka przestygnie. Nie może być za gorąca. Dodaj do ciepłej mieszanki drożdże, sól, cukier, olej słonecznikowy i całość wymieszaj.



Płynną mieszankę wlej do głębokiej miski, dodaj przesianą mąkę i zagnieć ciasto. Ciasto przełóż na blasze i piecz przy uchylonych drzwiczkach przez 10 minut, a następnie je zamknij i piecz kolejne 30 minut.



Szokujący eksperyment blogerów: Przygotowali taką samą listę zakupów i zrobili je w Polsce i Niemczech, a następnie porównali. Nie uwierzysz, jaki jest wynik!

  Polscy młodzi blogerzy: Dawid i Kuba wpadli na pomysł, aby sprawdzić, gdzie można kupić taniej? W Polsce czy w Niemczech? Przygotowali ...